Porsaanfileetä punaviinikastikkeessa
Porsaanfilee saa makoisan kruunun tuoreista herkkusienistä ja punaviinikastikkeesta. Riisin lisäksi voit tarjota fileen kanssa myös perunoita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g porsaan ulkofileetä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl punaviiniä
- 2 dl demi-glasea
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 6 oksaa timjamia
- 4 laakerinlehteä
- 50 g hillosipuleita
- suolaa
- mustapippuria
- öljyä paistamiseen
- 3 dl riisiä
Valmistusohje
Leikkaa porsaanfilee pieniksi pihveiksi ja pyöräytä ne vehnäjauhoissa.
Kuumenna pannu ja paista pihvit nopeasti tilkassa öljyä molemmin puolin. Nosta ne pois pannulta ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää halkaistut herkkusienet pannulle ja kaada viini niiden päälle hetken paistamisen jälkeen. Kiehauta hiukan kokoon ja lisää sitten demi-glase ja yrtit.
Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja nosta pihvit kastikkeeseen. Keitä muutama minuutti ja lisää lopuksi hillosipulit. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku