Stroganoff-lehtipihvipannu

Stroganoffpihvi on ihana klassikko, mutta sen valmistamisessa menee aikansa. Tämä ruokalaji maistuu samalta, mutta valmistetaan lehtipihvistä. Käytä isoa paistinpannua tai wokkipannua.

Neljälle

  • 400 g lehtipihviä
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 ½ dl vettä
  • 1-2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sinappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl neutraalia öljyä

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi herkkusienet, suikaloi lehtipihvi.

2. Sekoita ranskankerma, vesi, tomaattipyree, sinappi, suola ja pippuri.

3. Kuumenna öljy wokissa tai paistinpannussa. Lisää puolet lihasta ja paista sekoitellen muutama minuutti. Laita lihat vadille ja paista loput lihasta, laita nekin sivuun.

4. Paista sipulia ja valkosipulia muutama minuutti samalla sekoitellen. Lisää herkkusienet ja paista vielä muutama minuutti. Lisää lihat takaisin pannuun. Kaada kastike päälle, sekoita ja anna kiehua muutama minuutti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!