Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Stroganoff-lehtipihvipannu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Stroganoffpihvi on ihana klassikko, mutta sen valmistamisessa menee aikansa. Tämä ruokalaji maistuu samalta, mutta valmistetaan lehtipihvistä. Käytä isoa paistinpannua tai wokkipannua.

Neljälle

  • 400 g lehtipihviä
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 ½ dl vettä
  • 1-2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sinappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl neutraalia öljyä

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi herkkusienet, suikaloi lehtipihvi.

2. Sekoita ranskankerma, vesi, tomaattipyree, sinappi, suola ja pippuri.

3. Kuumenna öljy wokissa tai paistinpannussa. Lisää puolet lihasta ja paista sekoitellen muutama minuutti. Laita lihat vadille ja paista loput lihasta, laita nekin sivuun.

4. Paista sipulia ja valkosipulia muutama minuutti samalla sekoitellen. Lisää herkkusienet ja paista vielä muutama minuutti. Lisää lihat takaisin pannuun. Kaada kastike päälle, sekoita ja anna kiehua muutama minuutti.

Tuoreimmat aiheesta

Lehtipihvi