Lehtipihviä ja raastettua piparjuurta
Lehtipihvi, raastettu piparjuuri, herneet ja perunamuusi sopii vaikka perjantailounaaksi - ja voihan sitä hemmotella itseään muulloinkin!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 lehtipihviä à 150 g, mieluiten fileetä
- 1 dl raastettua piparjuurta
- 200 g vihreitä herneitä
Perunamuusi
- 8 keskikokoista perunaa
- 2 dl kuumaa maitoa
- 2 rkl voita
- suolaa, pippuria, halutessasi hieman jauhettua muskottia
Valmistusohje
1. Perunamuusi: Keitä kuoritut perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja muussaa perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito ja voi samalla voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Keitä herneet kevyesti suolatussa vedessä voinokareen kera. Pakasteherneet keitetään pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta piparjuuri karkeasti.
3. Mausta lehtipihvit suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Paista ne nopeasti kuumassa pannussa voissa.
4. Tarjoile lehtipihvit raastetun piparjuuren, herneiden ja muusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka