Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lehtipihviä ja raastettua piparjuurta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lehtipihvi, raastettu piparjuuri, herneet ja perunamuusi sopii vaikka perjantailounaaksi - ja voihan sitä hemmotella itseään muulloinkin!

Neljälle

  • 4 lehtipihviä à 150 g, mieluiten fileetä
  • 1 dl raastettua piparjuurta
  • 200 g vihreitä herneitä

Perunamuusi

  • 8 keskikokoista perunaa
  • 2 dl kuumaa maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa, pippuria, halutessasi hieman jauhettua muskottia

Valmistusohje

1. Perunamuusi: Keitä kuoritut perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja muussaa perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito ja voi samalla voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Keitä herneet kevyesti suolatussa vedessä voinokareen kera. Pakasteherneet keitetään pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta piparjuuri karkeasti.

3. Mausta lehtipihvit suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Paista ne nopeasti kuumassa pannussa voissa.

4. Tarjoile lehtipihvit raastetun piparjuuren, herneiden ja muusin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lehtipihvi