Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kyljykset korvasienimuhennoksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nyt on juhlan aika! Ihanan mehukkaat porsaankyljykset maukkaan, kermaisen korvasienikastikkeen kera – juhlaa, eikä mitään muuta! Tarjoile perunalumen kanssa, jotta saat kaiken maukkaan kastikkeen kaavittua haarukkaasi.

Neljälle-viidelle

  • 4-5 porsaankyljystä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 prk korvasieniä, noin 225 g
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • cayennepippuria
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • perunalunta ja keitettyä ruusukaalia

Valmistusohje

1. Mausta kyljykset, ruskista ne pannulla voissa.

2. Laita ne paistokasariin tai matalaan pataan. Kaada päälle viini, keitä ilman kantta kunnes jäljellä on n. 1 rkl lientä.

3. Lisää valutetut, karkeasti hienonnetut korvasienet, kaada päälle kerma. Laita päälle kansi ja hauduta 15-20 minuuttia.

4. Nosta kyljykset padasta. Keitä kermaa kokoon kunnes kastike sakenee.

5. Ota pata liedeltä, lisää keltuainen ja mausta cayennepippurilla.

6. Kaada kastike kyljyksille, tarjoile perunalumen ja keitettyjen ruusukaalien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset