Kyljykset korvasienimuhennoksella
Nyt on juhlan aika! Ihanan mehukkaat porsaankyljykset maukkaan, kermaisen korvasienikastikkeen kera – juhlaa, eikä mitään muuta! Tarjoile perunalumen kanssa, jotta saat kaiken maukkaan kastikkeen kaavittua haarukkaasi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle-viidelle
- 4-5 porsaankyljystä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 prk korvasieniä, noin 225 g
- 3 dl kuohukermaa
- 1 munankeltuainen
- cayennepippuria
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- perunalunta ja keitettyä ruusukaalia
Valmistusohje
1. Mausta kyljykset, ruskista ne pannulla voissa.
2. Laita ne paistokasariin tai matalaan pataan. Kaada päälle viini, keitä ilman kantta kunnes jäljellä on n. 1 rkl lientä.
3. Lisää valutetut, karkeasti hienonnetut korvasienet, kaada päälle kerma. Laita päälle kansi ja hauduta 15-20 minuuttia.
4. Nosta kyljykset padasta. Keitä kermaa kokoon kunnes kastike sakenee.
5. Ota pata liedeltä, lisää keltuainen ja mausta cayennepippurilla.
6. Kaada kastike kyljyksille, tarjoile perunalumen ja keitettyjen ruusukaalien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka