Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Harri Syrjäsen aasialainen jättikatkarapukeitto

0:57img
Katso videolta, kuinka valmistuu aasialainen jättikatkarapukeitto Harri Syrjäsen tapaan.
Julkaistu 21.01.2022 12:34

MTV LIFESTYLE

Harri Syrjäsen reseptillä valmistat herkullista jättikatkarapukeittoa.

Ainekset

  • 300 g jättikatkarapuja (kypsentämättömiä)
  • 1 paksoi
  • nippu kevätsipulia
  • 6 kpl ruskeita herkkusieniä
  • 15 g varsiparsakaalia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 10 kpl kirsikkatomaatteja
  • 1 lime
  • 1 sitruunaruoho
  • pala inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • 8 kpl kaffirlimenlehtiä
  • 1l mietoa kalalientä
  • 1rkl kalakastike
  • 1 rkl hummerifondi
  • pieni nippu korianteria
  • ruokaöljyä
  • tarvittaessa ripaus suolaa

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen aasialainen jättikatkarapukeitto:

  1. Leikkaa paksoi ja kevätsipuli paloiksi. Viipaloi herkkusienet ja pilko valkosipulit. Halkaise kirsikkatomaatit.
  2. Leikkaa lime lohkoiksi. Hakkaa veitsellä sitruunaruohon pinta rikki. (Huom. sitruunaruoho on mausteena, sitä ei ole tarkoitus syödä.)
  3. Leikkaa chili renkaiksi. Raaputa lusikalla inkiväärin kuori ja viipaloi. Leikkaa varsiparsakaali 3–4 osaan.
  4. Lisää kasariin ruokaöljyä ja lisää tomaatit, herkkusienet, valkosipuli, chilit,  hummerifondi, kaffirlimenlehdet ja varsiparsakaali. Kuullottele hetken aikaa.
  5. Lisää hummeriliemi sekä inkivääri ja sitruunaruoho. Purista muutamasta limelohkosta mehut ja lisää lohkot keitokseen. Lisää kalakastike ja mausta suolalla. Kiehauta.
  6. Lisää jättikatkaravut ja paksoi ja korianteri. Keittele hiljaa hymyillen pari minuuttia, kunnes katkaravut ovat kypsiä.

(Jos jättikatkarapuja ei löydy, niin kypsä katkarapukin käy. Lisää ne vasta valmiiseen keittoon, äläkä enää kiehauta. Tarjoile heti.)

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Maailman keittiöt