Julkaistu
Harri Syrjäsen reseptillä valmistat herkullista jättikatkarapukeittoa.
Ainekset
- 300 g jättikatkarapuja (kypsentämättömiä)
- 1 paksoi
- nippu kevätsipulia
- 6 kpl ruskeita herkkusieniä
- 15 g varsiparsakaalia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 10 kpl kirsikkatomaatteja
- 1 lime
- 1 sitruunaruoho
- pala inkivääriä
- 1 punainen chili
- 8 kpl kaffirlimenlehtiä
- 1l mietoa kalalientä
- 1rkl kalakastike
- 1 rkl hummerifondi
- pieni nippu korianteria
- ruokaöljyä
- tarvittaessa ripaus suolaa
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen aasialainen jättikatkarapukeitto:
- Leikkaa paksoi ja kevätsipuli paloiksi. Viipaloi herkkusienet ja pilko valkosipulit. Halkaise kirsikkatomaatit.
- Leikkaa lime lohkoiksi. Hakkaa veitsellä sitruunaruohon pinta rikki. (Huom. sitruunaruoho on mausteena, sitä ei ole tarkoitus syödä.)
- Leikkaa chili renkaiksi. Raaputa lusikalla inkiväärin kuori ja viipaloi. Leikkaa varsiparsakaali 3–4 osaan.
- Lisää kasariin ruokaöljyä ja lisää tomaatit, herkkusienet, valkosipuli, chilit, hummerifondi, kaffirlimenlehdet ja varsiparsakaali. Kuullottele hetken aikaa.
- Lisää hummeriliemi sekä inkivääri ja sitruunaruoho. Purista muutamasta limelohkosta mehut ja lisää lohkot keitokseen. Lisää kalakastike ja mausta suolalla. Kiehauta.
- Lisää jättikatkaravut ja paksoi ja korianteri. Keittele hiljaa hymyillen pari minuuttia, kunnes katkaravut ovat kypsiä.
(Jos jättikatkarapuja ei löydy, niin kypsä katkarapukin käy. Lisää ne vasta valmiiseen keittoon, äläkä enää kiehauta. Tarjoile heti.)
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"