Näin valmistuu Harri Syrjäsen aasialainen jättikatkarapukeitto:
- Leikkaa paksoi ja kevätsipuli paloiksi. Viipaloi herkkusienet ja pilko valkosipulit. Halkaise kirsikkatomaatit.
- Leikkaa lime lohkoiksi. Hakkaa veitsellä sitruunaruohon pinta rikki. (Huom. sitruunaruoho on mausteena, sitä ei ole tarkoitus syödä.)
- Leikkaa chili renkaiksi. Raaputa lusikalla inkiväärin kuori ja viipaloi. Leikkaa varsiparsakaali 3–4 osaan.
- Lisää kasariin ruokaöljyä ja lisää tomaatit, herkkusienet, valkosipuli, chilit, hummerifondi, kaffirlimenlehdet ja varsiparsakaali. Kuullottele hetken aikaa.
- Lisää hummeriliemi sekä inkivääri ja sitruunaruoho. Purista muutamasta limelohkosta mehut ja lisää lohkot keitokseen. Lisää kalakastike ja mausta suolalla. Kiehauta.
- Lisää jättikatkaravut ja paksoi ja korianteri. Keittele hiljaa hymyillen pari minuuttia, kunnes katkaravut ovat kypsiä.
(Jos jättikatkarapuja ei löydy, niin kypsä katkarapukin käy. Lisää ne vasta valmiiseen keittoon, äläkä enää kiehauta. Tarjoile heti.)
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!