Lohi-bento – Katjan resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.
Raaka-aineet
- 10-15 Ohuehkoa siivua lohta
- 1,5 dl Basmatiriisiä
- 3 dl Vesi
- 1kpl Porkkana
- 200g Varhaiskaali
- 1kpl Pieni keltasipuli
- 1kpl Salottisipuli
- 1 tl Wasabi
- 1 rkl Sushi-inkivääriä
- 1-2 rkl Ruskea sokeri
- 1kpl Avomaankurkku
- 70g Korianteri
- 1kpl Chili
- 1kpl Lime
- 2-3 tl Riisiviinietikkaa
- 2-3 rkl Kalakastiketta
- 1-2 rkl rapsiöljyä
- Mustapippuria maun mukaan
- Suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Riisi: Laita kattilaan 3 dl vettä kiehumaan. Lisää suola ja 1,5 dl riisiä. Sekoita nopeasti, laita kansi päälle, laske lämpö matalaksi ja anna kiehua hiljalleen 12 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna olla kannen alla vielä 12 minuuttia. Mausta riisiviinietikalla.
Vietnamilainen salaatinkastike: Laita puolikas chili ja valkosipuli pieninä kuutioina rasiaan. Lisää 1,5 tl riisiviinietikkaa, 1,5 rkl kalakastiketta, 1 rkl sokeria, puolikas limeen mehu ja 1-1½ rkl öljyä. Sekoita ja jätä maustumaan.
Suikaloi kaali, porkkana ja keltasipulit julienne-muotoon ja siirrä kulhoon. Lisää silputtu korianteri (n. ½ dl).
Aasialainen kurkkusalaatti: Pese kurkusta mullat pois ja kuutioi. Lisää hiennonnettu chili, hienonnettu salottisipuli, puolikkaan limen mehu, riisiviinietikkaa ja kalakastiketta sekä ruskeaa sokeria. Tarkista maku, sekoita kastike salaattiin ja siirrä maustumaan jääkaappiin hetkeksi.
Fileoi lohi ja nypi ruodot. Ota lohen paksuimmasta osasta ”graavisiivuja” 10-15 kpl.
Laita lisäksi pieniin kuppeihin soijaa, wasabia ja sushi-inkivääriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku