Riisi: Laita kattilaan 3 dl vettä kiehumaan. Lisää suola ja 1,5 dl riisiä. Sekoita nopeasti, laita kansi päälle, laske lämpö matalaksi ja anna kiehua hiljalleen 12 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna olla kannen alla vielä 12 minuuttia. Mausta riisiviinietikalla.
Vietnamilainen salaatinkastike: Laita puolikas chili ja valkosipuli pieninä kuutioina rasiaan. Lisää 1,5 tl riisiviinietikkaa, 1,5 rkl kalakastiketta, 1 rkl sokeria, puolikas limeen mehu ja 1-1½ rkl öljyä. Sekoita ja jätä maustumaan.
Suikaloi kaali, porkkana ja keltasipulit julienne-muotoon ja siirrä kulhoon. Lisää silputtu korianteri (n. ½ dl).
Aasialainen kurkkusalaatti: Pese kurkusta mullat pois ja kuutioi. Lisää hiennonnettu chili, hienonnettu salottisipuli, puolikkaan limen mehu, riisiviinietikkaa ja kalakastiketta sekä ruskeaa sokeria. Tarkista maku, sekoita kastike salaattiin ja siirrä maustumaan jääkaappiin hetkeksi.
Fileoi lohi ja nypi ruodot. Ota lohen paksuimmasta osasta ”graavisiivuja” 10-15 kpl.
Laita lisäksi pieniin kuppeihin soijaa, wasabia ja sushi-inkivääriä.