Harri Syrjäsen Ahvenanmaan pannukakku ja olvadosmarinoidut luumut
Valmista pannukakkua Harri Syrjäsen reseptillä.
Pannukakku
- 6 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 8 dl riisipuuroa (keitetään puolikypsäksi)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl kardemummaa
- 1 l maitoa
- 2 tl suolaa
Olvadosmarinoidut luumut
- 6 tuoretta luumua
- 1 kanelitanko
- 1 dl ålvadosta (omenaviinaa)
- 1 dl vettä
- 2 dl sokeria
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri sekaisin. Lisää joukkoon puolikypsä riisipuuro, jauhot, kardemumma ja suola. Lisää maito ja sekoita. Kaada valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes väri on kullanruskea ja pannukakku on kypsä. Tarjoa olvadosmarinoitujen luumujen ja vaniljakermavaahdon kanssa.
Mittaa kattilaan ålvados, vesi, sokeri ja kanelitanko. Keitä lientä hieman kokoon. Lisää joukkoon lohkotut luumut ja anna jäähtyä. Lisäksi jotain koristetta, yrttejä, krasseja tms.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku