Hellapoliisin punajuuri-homejuustopannari
Punajuuren ja homejuuston liitto on mainio. Valmista siis näistä kahdesta mausta herkullinen suolainen pannukakku ja tarjoa illanistujaisissa tai iltapalana.
Ainekset
- 1/2 dl punajuurimehua
- 1/2 l maitoa
- 4 munaa
- 1 1/2 tl vähäsuolaista Herbamarea
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 100 g kylmäsavuhärkää
- 100 g herkkusieniä
- 170 g homejuustoa
- 2–4 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Mittaa punajuurimehu ja maito kulhoon. Riko joukkoon munat.
Sekoita joukkoon Herbamare ja vehnäjauhot, sekä rypsiöljy.
Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
Hienonna kylmäsavuhärkä ja ripottele taikinan päälle kauttaaltaan. Hienonna tai viipaloi herkkusienet ja ripottele päälle. Murusta homejuusto ja ripottele pinnalle.
Lisää lopuksi hienonnetut valkosipulinkynnet.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Tarjoa mielellään lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka