Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Harri Syrjäsen samettinen kesäkurpitsakeitto

1:00img
Katso videolta, miten samettinen kesäkurpitsakeitto valmistuu!
Julkaistu 14.01.2022 14:00

MTV LIFESTYLE

Tv-kokin reseptillä valmistat kesäkurpitsakeiton helposti.

Ainekset

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1/2 purjosipuli
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g sulatejuustoa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 dl kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen kesäkurpitsakeitto:

  1. Pilko kesäkurpitsa paloiksi. Leikkaa purjosipuli renkaiksi ja silppua valkosipuli. Nypi basilikanlehdet irti varsista.
  2. Lisää kasariin oliiviöljyä ja kuullota purjosipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Lisää valkoviini ja kiehauta.
  3. Lisää kasvisliemi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia.
  4. Kaada kasvikset blenderiin ja lisää sulatejuusto ja basilika.
  5. Sekoita blenderissä 3–5 minuuttia, kunnes keitto muuttuu supersamettiseksi.

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Keitot