Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Harri Syrjäsen lohikeitto

0:54img
Näin valmistuu lohikeitto, jota Harri Syrjänen kuvailee jopa "maailman parhaaksi".
Julkaistu 04.02.2022 11:09

MTV LIFESTYLE

Harri Syrjäsen helposti valmistuva lohikeitto lämmittää talvista päivää!

Ainekset

  • 450 g perunaa (kiinteä, pesty)
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 400 g lohta
  • 1 sipuli
  • tillinippu
  • 30 g voita
  • 10 mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • 8 dl mietoa kalalientä

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohikeitto:

  1. Pese perunat kuorineen ja kuutioi. Silppua sipuli.
  2. Poista lohesta nahka ja kuutioi. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Pilko tilli. Huuhtele perunakuutiot kylmässä vedessä.
  3. Sulata voi kasarissa ja kuullota siinä sipulia ja perunoita noin 3 minuuttia.
  4. Lisää kalaliemi ja pilkottu kylmäsavulohi. Mausta keitto pippureilla ja suolalla.
  5. Keitä hiljaa hymyillen noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta minuutti.
  6. Lisää lohikuutiot, sammuta liesi ja anna tekeytyä 2 minuuttia.
  7. Nosta annos lautaselle ja mausta halutessasi tuoreella tillillä.

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Lohikeitto