Julkaistu
Harri Syrjäsen helposti valmistuva lohikeitto lämmittää talvista päivää!
Ainekset
- 450 g perunaa (kiinteä, pesty)
- 150 g kylmäsavulohta
- 400 g lohta
- 1 sipuli
- tillinippu
- 30 g voita
- 10 mustapippuria
- 2 dl kermaa
- 8 dl mietoa kalalientä
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohikeitto:
- Pese perunat kuorineen ja kuutioi. Silppua sipuli.
- Poista lohesta nahka ja kuutioi. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Pilko tilli. Huuhtele perunakuutiot kylmässä vedessä.
- Sulata voi kasarissa ja kuullota siinä sipulia ja perunoita noin 3 minuuttia.
- Lisää kalaliemi ja pilkottu kylmäsavulohi. Mausta keitto pippureilla ja suolalla.
- Keitä hiljaa hymyillen noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta minuutti.
- Lisää lohikuutiot, sammuta liesi ja anna tekeytyä 2 minuuttia.
- Nosta annos lautaselle ja mausta halutessasi tuoreella tillillä.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa