Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohikeitto 0:54

Harri Syrjäsen lohikeitto

Näin valmistuu lohikeitto, jota Harri Syrjänen kuvailee jopa "maailman parhaaksi".

Harri Syrjäsen helposti valmistuva lohikeitto lämmittää talvista päivää!

Ainekset

  • 450 g perunaa (kiinteä, pesty)
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 400 g lohta
  • 1 sipuli
  • tillinippu
  • 30 g voita
  • 10 mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • 8 dl mietoa kalalientä

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohikeitto:

  1. Pese perunat kuorineen ja kuutioi. Silppua sipuli.
  2. Poista lohesta nahka ja kuutioi. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Pilko tilli. Huuhtele perunakuutiot kylmässä vedessä.
  3. Sulata voi kasarissa ja kuullota siinä sipulia ja perunoita noin 3 minuuttia.
  4. Lisää kalaliemi ja pilkottu kylmäsavulohi. Mausta keitto pippureilla ja suolalla.
  5. Keitä hiljaa hymyillen noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta minuutti.
  6. Lisää lohikuutiot, sammuta liesi ja anna tekeytyä 2 minuuttia.
  7. Nosta annos lautaselle ja mausta halutessasi tuoreella tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.