Madekeitto
Makuja-keittiössä nautitaan tällä viikolla madetta. Sami Garam valmistaa keskiviikkona madekeittoa ja loppuviikolla Henri Alén tarjoaa paistettua madetta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Liemi
- mateen perkeet
- 1 porkkana
- pala palsternakkaa
- sipulia
- 4 laakerinlehteä
- 8 maustepippuria
- suolaa
Madekeitto
- 1 nyljetty made, noin 1-1,5 kg
- 600 g perunoita
- 1 sipuli
- 2 dl kermaa tai maitoa
- nippu tilliä
- nokare voita
- hapanleipää
Valmistusohje
Pilko juurekset ja nosta ne kalanperkeiden kanssa kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori muodostunut vaahto pois.
Lisää mausteet liemeen ja anna kiehua puolisen tuntia. Siivilöi liemi ja käytä se madekeiton liemeksi.
Kuutioi perunat ja pilko sipuli. Kuullota niitä kattilan pohjalla voissa kevyesti ja lisää reilusti lientä.
Kiehauta liemi ja nosta noin kolmen sentin paloiksi leikattu made liemeen.
Hauduta hiljakseen vartin verran ja lisää lopuksi kerma tai maito ja reilusti leikattua tilliä.
Tarjoa keiton kanssa tuoretta, rukiista hapanleipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"