Kermainen lohikeitto
Makuja-kokki Veera Rusasen lohikeitto on ihanan kermainen ja täyteläinen. Tämä keitto sopii alku- ja pääruoaksi. Nauti sellaisenaan tai paahdetun ruisleivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 5 perunaa
- 1 sipuli
- 5-10 valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl voita
- 1 l kalalientä
- 500 g lohta
- 2 dl kermaa
- tilliä
Valmistusohje
Kuori perunat ja kuutioi tai lohko ne. Kuori ja pilko sipuli.
Laita perunat, sipuli, valkopippurit ja mausteet kattilaan. Kuullota niitä muutama minuutti voissa. Kaada kattilaan kuuma kalaliemi ja keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Irrota lohifileestä nahka ja paloittele lohi kuutioiksi. Lisää kuutiot keittoon ja keitä kunnes kala on kypsää.
Lisää kerma ja lämmitä kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Ota kattila liedeltä ja ripottele keiton päälle reilusti silputtua tilliä.
Tarjoile paahdetun ruisleivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"