Mulligatawny Soup
Tästä maukkaasta keitosta riittää syötävää isollekin joukolle. Tarjoa lisänä riisiä ja chutneytä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
16 annosta
- 3 broileria, noin 1 kg/kpl
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- 3 laakerinlehteä
- 10 valkopippuria
- 5 litraa vettä
Keittoon
- 3 sipulia
- 4 vihreää paprikaa
- 2 punaista paprikaa
- 1 lehtisellerin varsi
- 5 valkosipulin kynttä
- 2-5 rkl currya
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl inkivääriä
- ½ tl cayennepippuria
- 2 tl jauhettua mausteneilikkaa
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Pane broilerit isoon kattilaan ja täytä se vedellä. Lisää sipuli- ja porkkanapalat, valkopippurit, laakerinlehdet ja yksi ruokalusikallinen suolaa. Kuumanne kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 45 minuuttia. Nosta kypsät broilerit liemestä ja siivilöi liemi.
2. Leikkaa sipulit, paprikat ja sellerinvarsi viipaleiksi. Purista valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon curry, paprikajauhe, inkivääri ja neilikka. Nosta tyhjä kattila takaisin levylle ja mittaa siihen ½ dl oliiviöljyä. Lisää kasvisviipaleet ja kuullota 5 minuuttia kokoajan sekoittaen, älä ruskista.
3. Siirrä kattila levyltä ja lisää mausteseos. Sekoita joukkoon broilerien keitinliemi, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Irrota broilerinlihat luista, paloittele ja lisää keittoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku