Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mulligatawny Soup

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä maukkaasta keitosta riittää syötävää isollekin joukolle. Tarjoa lisänä riisiä ja chutneytä.

16 annosta

  • 3 broileria, noin 1 kg/kpl
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 valkopippuria
  • 5 litraa vettä

Keittoon

  • 3 sipulia
  • 4 vihreää paprikaa
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 2-5 rkl currya
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl inkivääriä
  • ½ tl cayennepippuria
  • 2 tl jauhettua mausteneilikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Pane broilerit isoon kattilaan ja täytä se vedellä. Lisää sipuli- ja porkkanapalat, valkopippurit, laakerinlehdet ja yksi ruokalusikallinen suolaa. Kuumanne kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 45 minuuttia. Nosta kypsät broilerit liemestä ja siivilöi liemi.

2. Leikkaa sipulit, paprikat ja sellerinvarsi viipaleiksi. Purista valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon curry, paprikajauhe, inkivääri ja neilikka. Nosta tyhjä kattila takaisin levylle ja mittaa siihen ½ dl oliiviöljyä. Lisää kasvisviipaleet ja kuullota 5 minuuttia kokoajan sekoittaen, älä ruskista.

3. Siirrä kattila levyltä ja lisää mausteseos. Sekoita joukkoon broilerien keitinliemi, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Irrota broilerinlihat luista, paloittele ja lisää keittoon.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata