Haudutettua possurullaa ja chevreperunalettuja

Sienillä täytetyn possurullan kanssa sopii mainiosti vuohenjuustolla höystetyt perunaletut.

Neljälle hengelle

  • 700 g porsaan ulkofilettä
  • 150 g valkokaalia
  • 150 g sieniä (herkkusieniä tai siitakesieniä)
  • 150 g maustettua tuorejuustoa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • leivinpaperia
  • foliota
  • öljyä tai voita
  • digitaalinen paistomittari

Valmistusohje

Aloita possurullan valmistus täytteen tekemisellä. Leikkaa kaali todella hienoksi suikaleeksi ja siivuta sienet myös ohuiksi. Kuullota kaalia pitkään kattilassa rasvan kanssa, ja lisää loppuvaiheessa sienet mukaan.

Mausta seos ja anna paistoksen pehmentyä rauhassa. Lisää lopuksi tuorejuusto haaleaan seokseen ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa porsaan file auki niin, että siitä tulee yhtenäinen levy (kuin kääretorttu pohja).

Asettele leikkuulaudalle pitkä folioarkki, jonka päälle vähän pienempi leivinpaperiarkki. Nosta lihalevy leivinpaperin päälle, mausta se suolalla sekä pippurilla ja levitä täytettä fileen pinnalle.

Kääri rulla tiukasti leivinpaperin avulla kiinni ja jätä paperi fileen ympärille. Kääri sen jälkeen vielä se tiukasti folioon, sulje päät ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan jolloin sisälämpö on 66-astetta.

Nosta rulla huoneenlämpöön ja anna vetäytyä 10 minuutin ajan. Poista kääreet, leikkaa mehevää possurullaa lautaselle ja tarjoile perunalettujen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!