Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevätkääryleet broileritäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Reseptimme kevätkääryleitä ei friteerata öljyssä, vaan paistetaankin uunissa vaihtelun vuoksi. Kevätkääryletaikina kuivahtaa erittäin helposti. Valmistusvaiheessa laita kostea pyyhe taikina-arkin päälle, jolloin se ei kuivu.

Neljälle

  • 16 arkkia kevätkääryletaikinaa
  • 1 vatkattu muna

Täyte

  • 4 broilerinfileetä
  • 2 omenaa
  • 1 porkkana
  • 2 sipulia
  • 1 punasipuli
  • 100 g savoijinkaalia
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • teriyakikastiketta

Valmistusohje

1. Keitä fileitä kevyesti suolatussa vedessä 5 minuuttia. Nosta ne jäähtymään ja leikkaa sitten suikaleiksi. Kuori ja silppua kaikki sipulit hienoksi, kuullota silput voissa. Suikaloi kaali ja pane pannulle sipulisilpun seuraan vähäksi aikaa. Kuori ja kuutioi omenat ja porkkana pieneksi ja lisää sipuli-kaaliseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä työpöydälle yksi taikina-arkki kerrallaan. Sivele munalla ja nosta toinen arkki päälle. Nosta toiseen reunaan vihannestäytettä ja laita päälle fileesuikale. Kääri tiukaksi rullaksi ja aseta liitoskohta alaspäin leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Jatka samoin 7 seuraavan kääryleen kanssa.

3. Voitele kääryleet munalla ja paista niitä uunissa 8 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin värisiä. Tarjoile teriyakikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kevätkääryleet