Voitaikinassa kypsennetty porsaanfilee
Tätä juhlavaa ja hieman tavallista ruokaisampaa porsaanfileetä kannattaa kokeilla. Tarjoa lisäksi kiehautettuja kasviksia tai raikasta salaattia.
4 annosta
- 500 g porsaanfileetä
- 120 g keittokinkkua
- 2 levyä pakastevoitaikinaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 150 g pinaattia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 salottisipulia
- 1 munankeltuainen
- 120 g herkkusieniä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta porsaanfilee, ruskista ja anna jäähtyä.
2. Täyte: Hienonna sipuli, kinkku ja herkkusienet. Kiehauta pinaatti ja huuhtele se kylmällä vedellä. Kuullota sipuli ja pinaatti. Sekoitta herkkusienet ja kinkku tomaattipyreen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, suola ja pippuri.
3. Kaaviloi voitaikina 4 mm paksuiseksi suorakulmioksi. Pane porsaanfilee voitaikinan päälle. Levitä lihan päälle täyte ja täytteen päälle pinaatti. Taita taikina lihan täytteen ympärille ja sulje reunat huolellisesti. Voitele keltuaisella. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Anna levätä ja leikkaa vasta juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka