Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Voitaikinassa kypsennetty porsaanfilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä juhlavaa ja hieman tavallista ruokaisampaa porsaanfileetä kannattaa kokeilla. Tarjoa lisäksi kiehautettuja kasviksia tai raikasta salaattia.

4 annosta

  • 500 g porsaanfileetä
  • 120 g keittokinkkua
  • 2 levyä pakastevoitaikinaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 150 g pinaattia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 salottisipulia
  • 1 munankeltuainen
  • 120 g herkkusieniä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta porsaanfilee, ruskista ja anna jäähtyä.

2. Täyte: Hienonna sipuli, kinkku ja herkkusienet. Kiehauta pinaatti ja huuhtele se kylmällä vedellä. Kuullota sipuli ja pinaatti. Sekoitta herkkusienet ja kinkku tomaattipyreen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, suola ja pippuri.

3. Kaaviloi voitaikina 4 mm paksuiseksi suorakulmioksi. Pane porsaanfilee voitaikinan päälle. Levitä lihan päälle täyte ja täytteen päälle pinaatti. Taita taikina lihan täytteen ympärille ja sulje reunat huolellisesti. Voitele keltuaisella. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Anna levätä ja leikkaa vasta juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee