Porsaanfileetä taikinakuoressa

Tämä on täydellistä juhlaruokaa, joka pitää valmistella hyvissä ajoin. Ellet halua maksapasteijaa porsaanfileen ympärille, voit sen sijaan käyttää duxellemassaa, joka tehdään hienonnetusta, paistetusta sipulista, pekonista ja herkkusienistä.

Kuudelle

  • 1 kg porsaanfileetä
  • 200 g maksapasteijaa
  • 2 rkl kermaa
  • 1 suuri pitkulainen voitaikinalevy
  • vatkattua kananmunaa
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita pasteija ja kerma.

2. Mausta filee ja ruskista hyvin joka puolelta. Alenna lämpöä ja paista kypsäksi n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

4. Levitä pasteija lihalle.

5. Laita liha voitaikinaan ja kääri rullalle. Kiinnitä sauma tilkalla vettä. Laita rulla sauma alaspäin leivinpaperille pellille.

6. Jos taikinaa jää yli, voit leikata siitä koristeita ja kiinnittää ne rullan päälle.

7. Penslaa rulla munalla ja paista n. 15-20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!