Porsaanfileetä taikinakuoressa
Tämä on täydellistä juhlaruokaa, joka pitää valmistella hyvissä ajoin. Ellet halua maksapasteijaa porsaanfileen ympärille, voit sen sijaan käyttää duxellemassaa, joka tehdään hienonnetusta, paistetusta sipulista, pekonista ja herkkusienistä.
Kuudelle
- 1 kg porsaanfileetä
- 200 g maksapasteijaa
- 2 rkl kermaa
- 1 suuri pitkulainen voitaikinalevy
- vatkattua kananmunaa
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita pasteija ja kerma.
2. Mausta filee ja ruskista hyvin joka puolelta. Alenna lämpöä ja paista kypsäksi n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
4. Levitä pasteija lihalle.
5. Laita liha voitaikinaan ja kääri rullalle. Kiinnitä sauma tilkalla vettä. Laita rulla sauma alaspäin leivinpaperille pellille.
6. Jos taikinaa jää yli, voit leikata siitä koristeita ja kiinnittää ne rullan päälle.
7. Penslaa rulla munalla ja paista n. 15-20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka