Rosépippurinen lammaspaisti ja täytetyt tortillat
Lampaanpaistin mieto maku saa hieman lisäytyä muhkeasta rosépippurista. Lisäkkeenä toimivat hyvin maissitortillat lempein täyttein. Tuore pinaatti täydentää niin makuja kuin värejäkin.
Kuudelle
- 1 ½ kg lampaanpaistia
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- 2 tl murskattua rosépippuria + kokonaisia koristeeksi
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- 250 g tuoretta pinaattia
- 1 pieni purkki maissinjyviä
Tortillakääröt
- 2 vihreää tortillaa
- pieni purkki raejuustoa
- 2 bataattia
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paistin pintaan valkopippuria, murskattuja rosépippureita ja suolaa. Paina paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta paisti uunipannulle. Pane muutama nokare voita paistin pinnalle ja kaada 2 dl vettä pannulle. Kypsytä paistia uunissa 1 ½ - 2 tuntia. Kun paistin sisälämpötila on 70 -72 astetta se on rosaa sisältä, 77 asteessa se on läpikypsää. Ota paisti uunissa ja anna sen vetäytyä alumiinifoliossa.
2. Keitä bataatit pehmeiksi, kuori ne ja leikkaa kuutioiksi. Levitä tortillalevyt työpöydälle ja jaa raejuusto niiden päälle. Lisää bataattikuutiot ja mausta mustapippurilla myllystä sekä suolalla. Kääri tortillat kiinteiksi kääröiksi ja leikkaa ne viipaleiksi terävällä veitsellä. Perkaa pinaatti ja revi pienemmäksi, leikkaa kovat lehtiruodit pois. Kuullota pinaatti nopeasti voissa.
3. Viipaloi paisti, asettele tarjoiluvadille ja koristele rosépippureilla. Tarjoile lisäksi pinaattia, maissinjyviä ja tortillakääröjä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka