Rosépippurinen lammaspaisti ja täytetyt tortillat

Lampaanpaistin mieto maku saa hieman lisäytyä muhkeasta rosépippurista. Lisäkkeenä toimivat hyvin maissitortillat lempein täyttein. Tuore pinaatti täydentää niin makuja kuin värejäkin.

Kuudelle

  • 1 ½ kg lampaanpaistia
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • 2 tl murskattua rosépippuria + kokonaisia koristeeksi
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 1 pieni purkki maissinjyviä

Tortillakääröt

  • 2 vihreää tortillaa
  • pieni purkki raejuustoa
  • 2 bataattia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paistin pintaan valkopippuria, murskattuja rosépippureita ja suolaa. Paina paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta paisti uunipannulle. Pane muutama nokare voita paistin pinnalle ja kaada 2 dl vettä pannulle. Kypsytä paistia uunissa 1 ½ - 2 tuntia. Kun paistin sisälämpötila on 70 -72 astetta se on rosaa sisältä, 77 asteessa se on läpikypsää. Ota paisti uunissa ja anna sen vetäytyä alumiinifoliossa.

2. Keitä bataatit pehmeiksi, kuori ne ja leikkaa kuutioiksi. Levitä tortillalevyt työpöydälle ja jaa raejuusto niiden päälle. Lisää bataattikuutiot ja mausta mustapippurilla myllystä sekä suolalla. Kääri tortillat kiinteiksi kääröiksi ja leikkaa ne viipaleiksi terävällä veitsellä. Perkaa pinaatti ja revi pienemmäksi, leikkaa kovat lehtiruodit pois. Kuullota pinaatti nopeasti voissa.

3. Viipaloi paisti, asettele tarjoiluvadille ja koristele rosépippureilla. Tarjoile lisäksi pinaattia, maissinjyviä ja tortillakääröjä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!