Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Peruna-kasvispihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Karkeasta raasteesta valmistetut pihvit ovat maukas tapa tarjota kasviksia. Lisää lämpimien pihvien väliin ricottajuustoa ja jotakin muuta tuorejuustoa. Tarjoa lisänä kuullotettua pinaattia sekä tomaatti- tai pestokastiketta.

4 annosta

  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 400 g porkkanoita
  • 400 g perunoita
  • 400 g juuriselleriä
  • palsternakkaa tai juuripersiljaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • hienonnettua timjamia tai rosmariinia
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 2 dl ricottajuustoa
  • 4 rkl ruohosipulia

Valmistusohje

1. Raasta kaikki kasvikset karkeaksi raasteeksi. Taputtele raaste talouspaperin avulla kuivaksi ja sekoita joukkoon jauhot, yrtit, suola ja pippuri.

2. Kuumenna öljy ja voi pienellä paistinpannulla (mielellään teflonpannulla). Nosta paistinpannulle nokareita kasvisraasteesta ja painele nokareet tasaisiksi pihveiksi. Paista noin kolme minuuttia, kunnes pihvit saavat kullanruskean värin ja pysyvät koossa. Käännä pihvit paistinlastan avulla ja paista kolme minuuttia myös toiselta puolelta. Jatka niin kauan kuin kasvisraastetta riittää.

3. Paina kaksi pihviä päällekkäin suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla maustetun ricottajuuston avulla juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispihvit