Haukikvenellejä hummerikastikkeella
Kun hauki on saatu fileoiduksi, sen lihaa voi hyvin käyttää kvenelleihin. Tähän ruokalajiin tarvitset tehosekoittimen apua.
Neljälle
- 300 g nahatonta ja ruodotonta haukifileetä
- 1 ½ tl suolaa
- 1 munanvalkuainen
- ½ maustemitta cayennepippuria
- 1 rkl perunatärkkelystä
- 3 dl kuohukermaa
Hummerikastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kalalientä
- 1 rkl konjakkia
- 2 rkl hummerifonditiivistettä
- 1 maustemitta cayennepippuria
- muutama tippa puristettua sitruunamehua
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa haukifilee pienempiin paloihin. Laita kalapalat, suola, munanvalkuainen ja cayennepippuri tehosekoittimeen ja sekoita hetki hienoksi massaksi. Lisää perunajauhot, sekoita edelleen ja lisää kermaa vähän kerrallaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Voitele matala, suuri, kannellinen pannu. Muotoile taikinasta vajaan kananmunan kokoisia kvenellejä veteen kastetun ruokalusikan avulla ja asettele ne tiiviisti pannulle. Täytä pannu varovaisesti kuumalla vedellä niin että kvenellit peittyvät. Lisää suola ja keitä erittäin miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 minuuttia.
3. Hummerikastike: Sulata voita kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa voihin jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää kalaliemi samalla sekoittaen, lisää konjakki ja hummerifondi ja anna kiehua hetki. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja cayennepippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa