Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sauce Vierge ja haukipullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Moni pitää kalapullia vaikeana ja työläänä ruokana, mutta Jounin mielestä ne ovat pikaruokaa!

Ainekset

  • 500 g haukea tai muuta kalafileetä
  • 1 paksu maalaisleivän siivu pilkottuna
  • 1 dl kermaa
  • ½ dl auringonkukan siemeniä
  • kylmää vettä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 tomaattia
  • 1 puntti korianteria
  • 2 kananmunaa
  • valkopippuria
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl öljyä
  • suolaa
  • voita

Sauce Vierge

  • 3 kaltattua tomaattia kuutioituina
  • kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 10 mustaa nizzalaista oliivia pilkottuina
  • 1 tl sitruunan kuorta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä (Extra Virgin)
  • 2 rkl suolattuja kapriksia hakattuna
  • (suolaa)
  • mustapippuria

Valmistusohje

Jauha haukifilee.

Kostuta iso pala maalaisleipää desilitrassa kermaa. Liota auringonkukan siemeniä kylmässä vedessä. Murskaa valkosipulin kynsi.

Kalttaa ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Poista siemenet ja pese ja pilko korianteri.

Vatkaa munat, riko leivän rakenne ja sekoita munien kanssa. Sekoita loputkin ainekset keskenään. Lisää pippurit, suola ja öljy.

Tee seoksesta koekakku ja paista se auringonkukkaöljyvoiseoksessa: tarkista mausteet. Muotoile massasta pihvejä ja paista kypsäksi. Kostuta pihvejä paiston aikana paistoliemellä.

Paistetut kantarellit toimivat loistavana lisukkeena. Lisukkeena toimivat niin ikään perunat, perunamuusi, riisi, salaatin ja villiyrttien sekoitus sekä raakavihannekset.

Sekoita ainekset ja tarjoa haukipullien kanssa. Kastike sopii kaikille kaloille. Huom. varo suolan kanssa: kapris ja oliivi tuovat itsessään suolaisuutta.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat