Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella
Nämä pienet pyörykät ovat pehmeän tuntuisia ja makuisia. Hapanimelä chilikastike antaa hieman potkua! Käytä koljaa, turskaa tai kuhaa. Tarjoile alkuruokana.
Kuudelle
- 200 g puhdistettua taskuravunlihaa
- 150 g keitettyä valkeaa, kiinteää kalaa kylmänä
- 1 kananmuna
- ½ pieni keltasipuli
- ½ punainen paprika
- 120 g leipäkuutioita
- ½ dl ranskankermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
- hienonnettua ruohosipulia koristeluun
Hapanimeläkastike
- 3 rkl sweet chili -kastiketta
- 3 rkl puristettua limemehua
- 1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 rkl hienonnettua korianteria
Valmistusohje
1. Hapanimeläkastike: Vatkaa sweet chili -kastike, limemehu, inkivääri ja korianteri kastikkeeksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli, kuutioi paprika. Purista kalasta ja ravunlihasta liika neste pois ja laita ne isoon kulhoon. Lisää sipuli, paprika, leipäkuutiot, muna ja ranskankerma. Sekoita karkeaksi taikinaksi, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Muotoile taikina pieniksi pihveiksi, 30-50 g/pala, ja paista ne keskilämmöllä voissa. Asettele lautaselle, ripottele päälle ruohosipulia ja tarjoile kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa