Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pehmeät mantelikakut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makeat, herkulliset kakut säilyvät hyvin ja maistuvat hedelmäsalaatin kumppanina tai kahvipöydän herkkuna. Ohje on peräisin Algeriasta.

4 annosta

  • 200 g kuorittuja manteleita
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 muna
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna mantelit mantelimyllyssä tai jauha ne tehosekoittimella. Sekoita mantelit, sokeri ja sitruunankuori. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla paksu rulla ja leikkaa siitä sentin paksuisia viipaleita. Nosta kakut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kakut ruskistuvat.

3. Keitä vedestä ja sokerista liemi ja anna sen jäähtyä. Lasta kakut nopeasti liemeen, nosta talouspaperille valumaan ja kuivumaan. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset