Lakkatarteletit jäätelön kera
Pienet, rapeat tarteletit voit valmistaa etukäteen ja vain täyttää lakoilla juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Piirakkataikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 2 rkl vettä
- 1 tl kidesokeria
Täyte
- 4 dl lakkahilloa
Tarjoiluun
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Paloittele voi. Sekoita voi, jauhot, vesi ja sokeri taikinaksi. Kaulitse taikina ja painele se neljään uuninkestävään annosvuokaan. Anna vuokien levätä jääkaapissa 10 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä jokainen kuori leivinpaperilla ja täytä ne riisillä tai pavuilla, jotka pitävät taikinan paikoillaan. Paista uunissa 10 minuuttia. Poista paperit ja riisi, paista kuoria vielä 5-7 minuuttia tai kunnes ne ovat vaaleankeltaisia. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
3. Täytä lakkahillolla juuri ennen tarjoilua. Tarjoile jäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku