Mikään ei vedä vertoja itsetehdylle piiraalle omasta sadosta. Käytät sitten omia tai kaupan hedelmiä, tämä on ihana syysjälkiruoka, joka on helppo valmistaa ja sen voi valmistella hyvissä ajoin. Tarjoile haaleana jäätelön tai kerman kera.

Neljälle

  • 750 g kivettömiä, puolitettuja luumuja
  • kidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita luumut kevyesti voideltuun uunivuokaan, sokeroi maun mukaan.

2. Vatkaa munat ja sokeri, kääntele mukaan jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele taikinaan. Mausta sitruunalla.

3. Kaada taikina luumuille, paista uunissa n. 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku