Luumukakku
Mikään ei vedä vertoja itsetehdylle piiraalle omasta sadosta. Käytät sitten omia tai kaupan hedelmiä, tämä on ihana syysjälkiruoka, joka on helppo valmistaa ja sen voi valmistella hyvissä ajoin. Tarjoile haaleana jäätelön tai kerman kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 750 g kivettömiä, puolitettuja luumuja
- kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 2 rkl kidesokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ sitruunan mehu
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita luumut kevyesti voideltuun uunivuokaan, sokeroi maun mukaan.
2. Vatkaa munat ja sokeri, kääntele mukaan jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele taikinaan. Mausta sitruunalla.
3. Kaada taikina luumuille, paista uunissa n. 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka