Vaniljaleivos tuoreiden mansikoiden ja pähkinöiden kera

Itsetehdystä vaniljakreemistä ja vol au ventista eli vannikkeesta valmistettu leivos on todella ammattimainen tarjoiltava. Voit leipoa vannikkeet etukäteen ja lämmittää ennen tarjoilua. Vaniljakreemin voi myös valmistaa etukäteen.

Neljälle

  • 2 voitaikinalevyä
  • 1 kananmuna
  • leivinpaperia

Vaniljakreemi

  • 3 dl kermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl kidesokeria
  • 4 rkl maizenaa
  • ¼ vaniljatanko

Koristeluun

  • 20 g kilosuklaata
  • 12 saksanpähkinää
  • 8 tuoretta mansikkaa

Valmistusohje

1. Voitaikinavuoat: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita voitaikinalevyt leivinpaperille pellille. Ota taikinasta neljä ympyrää esim. lasin avulla. Tee niiden sisään pienemmät ympyrät, josta paistamisen jälkeen tulee kansi. Vatkaa muna kupissa, penslaa taikina munalla. Paista n. 20 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut, saanut hienon värin ja paistunut läpikotaisin.

2. Vaniljakreemi: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää kerma, keltuaiset, sokeri ja maizena, sekoita hyvin. Kuumenna varovaisesti samalla sekoittaen, lisää vaniljatanko. Anna kiehua hyvin hiljaa miedolla lämmöllä, samalla vatkaten, kunnes kreemi saa ilmavan koostumuksen. Poimi vaniljatanko seoksesta, anna kreemin jäähtyä täysin.

3. Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta saksanpähkinät suklaaseen, anna jähmettyä voipaperilla. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Lämmitä voitaikinavuoat uunissa kaksi minuuttia. Irrota kannet. Täytä vaniljakreemillä, koristele mansikoilla ja suklaapähkinöillä. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.