Vaniljaleivos tuoreiden mansikoiden ja pähkinöiden kera
Itsetehdystä vaniljakreemistä ja vol au ventista eli vannikkeesta valmistettu leivos on todella ammattimainen tarjoiltava. Voit leipoa vannikkeet etukäteen ja lämmittää ennen tarjoilua. Vaniljakreemin voi myös valmistaa etukäteen.
Neljälle
- 2 voitaikinalevyä
- 1 kananmuna
- leivinpaperia
Vaniljakreemi
- 3 dl kermaa
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl kidesokeria
- 4 rkl maizenaa
- ¼ vaniljatanko
Koristeluun
- 20 g kilosuklaata
- 12 saksanpähkinää
- 8 tuoretta mansikkaa
Valmistusohje
1. Voitaikinavuoat: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita voitaikinalevyt leivinpaperille pellille. Ota taikinasta neljä ympyrää esim. lasin avulla. Tee niiden sisään pienemmät ympyrät, josta paistamisen jälkeen tulee kansi. Vatkaa muna kupissa, penslaa taikina munalla. Paista n. 20 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut, saanut hienon värin ja paistunut läpikotaisin.
2. Vaniljakreemi: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää kerma, keltuaiset, sokeri ja maizena, sekoita hyvin. Kuumenna varovaisesti samalla sekoittaen, lisää vaniljatanko. Anna kiehua hyvin hiljaa miedolla lämmöllä, samalla vatkaten, kunnes kreemi saa ilmavan koostumuksen. Poimi vaniljatanko seoksesta, anna kreemin jäähtyä täysin.
3. Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta saksanpähkinät suklaaseen, anna jähmettyä voipaperilla. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Lämmitä voitaikinavuoat uunissa kaksi minuuttia. Irrota kannet. Täytä vaniljakreemillä, koristele mansikoilla ja suklaapähkinöillä. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka