Viikunakakku
Julkaistu
Onko sinulla joulun jälkeen kaapissa ylimääräisiä viikunoita? Leivo niistä konjakilla ja sherryllä maustettu viikunakakku.
1 kakkuun
- 200 g viikunoita, pieninä paloina
- 6 cl konjakkia tai sherryä
- 200 g voita
- 1 ¼ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g hienonnettuja manteleita
Valmistusohje
1. Laita viikunat likoamaan konjakkiin tai sherryyn 3-4 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
3. Yhdistä muut ainekset ja sekoita mukaan taikinaan.
4. Vatkaa valkuaiset ja kääntele ne mukaan viimeiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti