Onko sinulla joulun jälkeen kaapissa ylimääräisiä viikunoita? Leivo niistä konjakilla ja sherryllä maustettu viikunakakku.

1 kakkuun

  • 200 g viikunoita, pieninä paloina
  • 6 cl konjakkia tai sherryä
  • 200 g voita
  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g hienonnettuja manteleita

Valmistusohje

1. Laita viikunat likoamaan konjakkiin tai sherryyn 3-4 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.

3. Yhdistä muut ainekset ja sekoita mukaan taikinaan.

4. Vatkaa valkuaiset ja kääntele ne mukaan viimeiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku