Hedelmämarenki
Tämän tyylikkään ja herkullisen kakun voit tarjoilla jälkiruokana tai kahvin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g margariinia
Täyte
- 5-6 päärynää tai vihreää omenaa
- 3 dl vettä
- 1 dl kidesokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
Marenki
- 3 munanvalkuaista
- 1 dl kidesokeria
- 1 pss mantelilastuja
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota matala kakkuvuoka. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi ja lisää margariini. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
2. Keitä sillä aikaa vesi, sokeri ja sitruunankuori sakeaksi liemeksi. Kuori hedelmät ja lohko ne ohuesti. Laita kerros hedelmiä kattilan pohjalle ja keitä ne pehmeiksi liemessä. Nosta reikäkauhalla ja laita seuraava kerros hedelmiä.
3. Laita kakku pellille. Peitä se keitetyillä hedelmillä ja lusikoi päälle sokeriliemi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa paksuksi. Levitä marenki hedelmille, ripottele päälle mantelilastut ja paista valmiiksi uunissa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku