Heidi Leipoo -ohjelmassa Eevi Teittisen ja Teemu Packalénin seurassa syntyi herkullinen mansikkakku, joka sopii myös vegaanista ruokavaliota noudattaville.

Raakakakkupohja

  • 110 g saksanpähkinöitä
  • 70 g kivettömiä taateleita
  • 1 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • ¼ vaniljatankoa
  • 50 g kookoshiutaleita

Vegaaninen mansikkamousse

  • 200 g cashewpähkinöitä, suolaton
  • 1 ½ dl kylmää vettä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 ps Dr. Oetkerin Vegegel-hyytelöimisainetta
  • 150 g kookosöljyä
  • 450 g pakastemansikoita sulatettuna
  • 60 g kookosmaitoa (rasvainen osa tölkin pinnalta)
  • 0, 75dl vaahterasiirappia
  • ½ vaniljatankoa

Valmistusohje

Esivalmistelut: Liota cashewpähkinöitä 1-2 tunnin ajan kylmässä vedessä ennen käyttöä.

Raakakakkupohja: Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella hienoksi rouheeksi. Lisää sitten taatelit yksitellen jatkaen hienontamista. Lisää loput pohjan ainekset.

Pohjamassan ei tarvitse olla aivan hienojakoista, vaan siihen voi jäädä hieman rakennetta. Kaada massa irtopohjavuoan pohjalle ja painele massa tiiviisti tasaiseksi reunoille saakka. Nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Vegaaninen mansikkamousse: Ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaa. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla kiristämällä pohjaa isompi paperi pohjan ja reunan väliin. Täytteessä on oleellista käyttää uudella reseptillä valmistettua Vegegeliä.

Liota Vegegel kylmään vesi-sitruunamehu -seokseen kattilassa ja kuumenna seosta, kunnes se kirkastuu ja paksuuntuu. Valuta cashew-pähkinät ja jauha monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää loput ainekset Vegegel-seos mukaan lukien. Sekoita massa tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita lastalla. Kopauta lopuksi vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta pinta tasoittuu. Nosta kakku tasaiselle alustalle jääkaappiin 2-3 tunnin ajaksi, kunnes kakku on hyytynyt. Kakku säilyy jääkaapissa 2 päivää.

Parhaat ruokaohjelmat