Hellapoliisin jauheliha-makaronipata
30.10.2014. Kokeile Hellapoliisin helppoa ja hyvää arkiruokaa.
6 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g nauta-sikajauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä maun mukaan
- 2 tl paprikajauhetta
- ½ tl chilijauhetta
- 2 sipulia silputtuna
- 1 punainen paprika pieninä kuutioina
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 nippu kevätsipulia
- 500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
- ½ l vettä
- 4 dl pippuripastaa
- 100 g pakastemaissia
- ½-1 ruukku persiljaa silputtuna
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista jauheliha kauttaaltaan.
Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja chilijauheella.
Hienonna joukkoon sipulit, paprika, valkosipulinkynnet ja kevätsipuli. Kääntele hetki.
Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja pippuripasta. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Lisää loppuvaiheessa pakastemaissi. Kuumenna.
Tarkista maku.
Silppua valmiin ruoan joukkoon tuoretta persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"