Hellapoliisin jauheliha-makaronipata

30.10.2014. Kokeile Hellapoliisin helppoa ja hyvää arkiruokaa.

6 annosta

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 500 g nauta-sikajauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä maun mukaan
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 sipulia silputtuna
  • 1 punainen paprika pieninä kuutioina
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
  • ½ l vettä
  • 4 dl pippuripastaa
  • 100 g pakastemaissia
  • ½-1 ruukku persiljaa silputtuna

Valmistusohje

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Kuumenna öljy kattilassa ja paista jauheliha kauttaaltaan.

Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja chilijauheella.

Hienonna joukkoon sipulit, paprika, valkosipulinkynnet ja kevätsipuli. Kääntele hetki.

Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja pippuripasta. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

Lisää loppuvaiheessa pakastemaissi. Kuumenna.

Tarkista maku.

Silppua valmiin ruoan joukkoon tuoretta persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!