Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto
Julkaistu
Kaali-jauhelihakeitto on mainio arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja vähällä vaivalla. Terveellinen kaali on myös edullista ja keittohan vain paranee seistessään, joten voit keittää ison kattilallisen ja nauttia useampana päivänä.
- Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 800 g keräkaalia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g jauhelihaa
- ripaus suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 ½ l vettä
- 2-3 porkkanaa
- 5-10 maustepippuria
- 1-2 laakerinlehteä
- 1 tl kuivattua meiramia
- 2 liha- tai kasvisliemikuutiota
Pinnalle
- tuoretta meiramia tai persiljaa
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja keräkaali työlaudalla. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja paista sipuli ja jauheliha kauttaaltaan.
- Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää hienonnettu kaali ja kääntele, kunnes kaali alkaa pehmetä. Lisää vesi, kuoritut ja suikaloidut porkkanat, maustepippurit, laakerinlehdet, meirami ja murustetut kasvis- tai lihaliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaali on sopivan kypsää.
- Tarkista maku. Ripottele pinnalle tuoretta meiramia tai persiljaa hienonnettuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku