Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Samppanjahyytelö

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti: Sara la Fountain

5-6 henkilölle

  • 8 liivatelehteä
  • 5 1/2 dl roseesamppanjaa tai -kuohuviiniä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl marjamehutiivistettä
  • 1 1/2 dl vadelmia, tuoreita

Valmistusohje

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, niin että ne pehmenevät. Seuraavaksi kaada kattilaan kuohuviini tai samppanja, lisää joukkoon myös sokeri ja marjamehutiiviste. Anna seoksen lämmmetä niin, että sokeri sulaa. Älä kiehauta, ettei alkoholi haihdu pois.

Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon liivatelehdet, puristettuasi niistä ylimääräisen nesteen pois. Kun liivatelehdet ovat sulaneet, sekoita seosta hieman ja kaada se laseihin, joiden pohjalle on aseteltu vadelmia.

Laita lasit jääkaappiin ja anna seoksen jähmettyä.

Tuoreimmat aiheesta

Makea hyytelö