Samppanjahyytelö
Resepti: Sara la Fountain
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
5-6 henkilölle
- 8 liivatelehteä
- 5 1/2 dl roseesamppanjaa tai -kuohuviiniä
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl marjamehutiivistettä
- 1 1/2 dl vadelmia, tuoreita
Valmistusohje
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, niin että ne pehmenevät. Seuraavaksi kaada kattilaan kuohuviini tai samppanja, lisää joukkoon myös sokeri ja marjamehutiiviste. Anna seoksen lämmmetä niin, että sokeri sulaa. Älä kiehauta, ettei alkoholi haihdu pois.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon liivatelehdet, puristettuasi niistä ylimääräisen nesteen pois. Kun liivatelehdet ovat sulaneet, sekoita seosta hieman ja kaada se laseihin, joiden pohjalle on aseteltu vadelmia.
Laita lasit jääkaappiin ja anna seoksen jähmettyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku