Hellapoliisin lammaskaali
Julkaistu
Lammaskaali on mainiota syysruokaa. Valmista kerralla reilu annos ja nauti syystuulten tuivertaessa.
4 annosta
- 3 rkl öljyä
- 800 g lampaanlihaa
- 1 ½ l vettä
- 1 laakerinlehti
- 1-2 liha- tai kasvisliemikuutiota
- 10 mustapippuria
- 1 iso sipuli
- 700 g keräkaalia
- 2 porkkanaa
Valmistusohje
Leikkaa lampaanliha kuutioiksi ja paista kuumassa padassa öljyssä.
Lisää vesi, laakerinlehti, liha- tai kasvisliemikuutiot ja mustapippurit.
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunti.
Leikkaa sipuli ja keräkaali lohkoiksi ja paloittele porkkanat.
Lisää ainekset pataan ja anna kiehua hiljalleen 30-45 minuuttia.
Tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka