Lammas-kaalikeitto

Lammas ja kaali ovat klassinen yhdistelmä.

Ainekset

  • 500 g kuutioitua lampaanlihaa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 kg kaalia
  • 3 porkkanaa
  • 2 hienonnettua sipulia
  • 2–3 hienonnettua valkosipulikynttä
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 1/2 l lihalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Leikkaa kaali suikaleiksi ja porkkanat renkaiksi. Ruskista liha kevyesti isossa paksupohjaisessa kattilassa sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää loput aineet kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Tarjoile esimerkiksi sienitoastien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!