Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammaskaali savoijinkaalista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Norjassa tarjoillaan mielellään tätä herkullista pitkään keitettyä klassikkoruokaa syksyisin. Alkuperäisreseptissä käytetään tavallista keräkaalia, mutta sitä voi hieman muuntaa savoijinkaalilla.

Neljälle

  • 1 savoijinkaali lohkoina
  • 2 kg lampaanlapaa luineen
  • 2 tl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • kokonaisia maustepippureita
  • suolaa
  • vettä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • keitettyjä porkkanoita

Valmistusohje

1. Sulata voinokare padassa, kerrostele pataan vuorotellen kaalia ja lihaa. Ripottele suolaa maustepippureita ja vehnäjauhoa joka lihakerroksen päälle. Kaalia pitää olla pohjalla ja päällä.

2. Kaada päälle muutama desi vettä. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna hautua 2-3 tuntia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä.

3. Lihan pitää olla aivan pehmeää. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Norjalaiseen tapaan lammaskaali tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaskaali