Lammasmakkara

Top Chefin toisessa jaksossa tulikokeessa parhaiten pärjäsivät Tuomas, Eeva ja Kira ja pudotushaasteessa Kira, Tuomas ja Anssi. Tutustu voittajaresepteihin.

Lammasmakkara

  • 400 g lammasta
  • 2 shalottisipulia
  • 8 g suolaa
  • timjamia
  • mustapippuria

Omenapyre

  • 3 kirpeää omenaa (Granny Smith)
  • 50 g sokeria
  • 100 g vettä
  • ½ sitruunan mehu

Muhennettu kaali

  • 200 g savoijinkaalia
  • 1 omena
  • 1 shalottisipuli
  • 1 rkl ryytisinappia
  • 3 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 dl valkoviiniä

Valmistusohje

Jauha lihat lihamyllyssä. Paloittele sipulit ja kuullota pannulla öljyssä. Hienonna timjamit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Pursota massa suoleen, höyrytä makkaroita noin 10 min (riippuu koosta), paista lopuksi pannulla.

Omenapyre: Keitä kaikki kattilassa kunnes omenat ovat kypsiä. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi.

Muhennettu kaali: Suikaloi kaali, omena ja shalottisipuli. Kuullota sipulit pannulla, lisää kaali ja omena. Anna muhia noin 10 min, jotta kaali pehmenee. Lisää sinappi ja valkoviini, anna kiehua puoleen, lisää kerma ja anna muhentua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.