Perinteinen lammaskaali
Tätä jo esi-isämme ovat syöneet niin Suomessa kuin kaikkialla Pohjolassa. Liha ja kaali pitää keittää hitaasti ja hiljaa. Keitetyt perunat ja hyvä sinappi kuuluvat asiaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg lammaspatalihaa
- 5 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 laakerinlehti
- 10 kokonaista mustapippuria
- 1 pieni keräkaali lohkoina
- suolaa
Valmistusohje
1. Ruskista lihapalat voissa pannulla, siirrä pataan, mausta. Kaada vesi päälle, murenna joukkoon liemikuutio.
2. Lisää kaalilohkot pataan ja keitä hiljaa kannen alla kypsäksi, ainakin tunti. Ripottele päälle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku