Hellapoliisin mozzarella-tomaattivartaat ja rucola-pestokastiketta

Kevään juhlissa kaivataan pientä suolaista, jota on helppo valmistaa, tarjota ja syödä. Nämä iloiset pikkuvartaat maistuvat pieneen nälkään.

5 varrasta

  • 150 g miniluumutomaatteja
  • 125 g minimozzarellapalloja valutettuna

Rucola-pestokastike

  • 50 g rucolaa
  • 30 g parmesaanijuustoa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä tai cashewpähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 – 11/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Huuhtele miniluumutomaatit ja valuta mozzarellapallot.

Pujota vuorotellen varrastikkuhin.

Valmista pestokastike.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.

Valuta pestokastiketta vartaiden päälle.

Vinkki! Voit halutessasi paahtaa auringonkukansiemenet tai cashewpähkinät kuumalla pannulla ennen peston valmistusta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.