Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin suppilovahverojäätelö

Julkaistu 06.11.2015 09:32

Syksyn sienisadon myöhäiset ilostuttajat, suppilovahverot maistuvat myös jälkiruokana. Yllätä perhe tai ystävät ja tarjoa syksyn juhlahetkiin sopivaa suppilovahveroilla maustettua jäätelöä.

6 annosta

  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1 rkl voita
  • 1-2 dl suppilovahveroita

Valmistusohje

Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

Kiehauta maito, kuohukerma ja glukoosisiirappi. Nosta sivuun.

Paloittele suppilovahverot pieniksi paloiksi ja kuumenna voi pannulla. Lisää suppilovahverot pannulle ja paista käännellen, kunnes sienet pehmenevät ja kutistuvat.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto, neste ja sienet.

Laita pakastimeen ja vatkaa mielellään muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.

Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ota palloja jäätelökauhalla ja nauti!

Tuoreimmat aiheesta

Kotijäätelö