Hellapoliisin suppilovahverojäätelö

Syksyn sienisadon myöhäiset ilostuttajat, suppilovahverot maistuvat myös jälkiruokana. Yllätä perhe tai ystävät ja tarjoa syksyn juhlahetkiin sopivaa suppilovahveroilla maustettua jäätelöä.

6 annosta

  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1 rkl voita
  • 1-2 dl suppilovahveroita

Valmistusohje

Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

Kiehauta maito, kuohukerma ja glukoosisiirappi. Nosta sivuun.

Paloittele suppilovahverot pieniksi paloiksi ja kuumenna voi pannulla. Lisää suppilovahverot pannulle ja paista käännellen, kunnes sienet pehmenevät ja kutistuvat.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto, neste ja sienet.

Laita pakastimeen ja vatkaa mielellään muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.

Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ota palloja jäätelökauhalla ja nauti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.