Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin Mustikka-kardemummajäätelö

Julkaistu 07.08.2014 10:33

7.8.2014. Mustikkajäätelö on ihana kesäherkku, joka saa trendikkään maun kardemummasta. Voit kokeilla tätä jäätelöä myös muista marjoista valmistettuna.

Ainekset (4-6 annosta)

  • 5 dl kuohukermaa
  • 200 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
  • 100 g mustikoita
  • 1 tl kardemummaa tai maun mukaan
  • ½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1 rkl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 100 g mustikoita

Valmistusohje

Vaahdota kuohukerma.

Vatkaa joukkoon tuorejuusto, mustikat, kardemumma ja sokeri.

Vatkaa munat, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri vaahdoksi.

Yhdistä seokset ja vatkaa keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon vielä tuoreet tai kohmeiset mustikat kevyesti sekoittaen.

Tarkista maku.

Laita pakastimeen kulhossa ja vatkaa seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa puolen tunnin välein.

Jäätelö on valmista muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä.

Pyöritä palloiksi ja nauti!

Tuoreimmat aiheesta

Kotijäätelö