Hellapoliisin Mustikka-kardemummajäätelö
7.8.2014. Mustikkajäätelö on ihana kesäherkku, joka saa trendikkään maun kardemummasta. Voit kokeilla tätä jäätelöä myös muista marjoista valmistettuna.
Ainekset (4-6 annosta)
- 5 dl kuohukermaa
- 200 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
- 100 g mustikoita
- 1 tl kardemummaa tai maun mukaan
- ½ dl sokeria
- 3 munaa
- 1 dl glukoosisiirappia
- 1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi
- 100 g mustikoita
Valmistusohje
Vaahdota kuohukerma.
Vatkaa joukkoon tuorejuusto, mustikat, kardemumma ja sokeri.
Vatkaa munat, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri vaahdoksi.
Yhdistä seokset ja vatkaa keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon vielä tuoreet tai kohmeiset mustikat kevyesti sekoittaen.
Tarkista maku.
Laita pakastimeen kulhossa ja vatkaa seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa puolen tunnin välein.
Jäätelö on valmista muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä.
Pyöritä palloiksi ja nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku