Hellapoliisin Mustikka-kardemummajäätelö

7.8.2014. Mustikkajäätelö on ihana kesäherkku, joka saa trendikkään maun kardemummasta. Voit kokeilla tätä jäätelöä myös muista marjoista valmistettuna.

Ainekset (4-6 annosta)

  • 5 dl kuohukermaa
  • 200 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
  • 100 g mustikoita
  • 1 tl kardemummaa tai maun mukaan
  • ½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1 rkl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 100 g mustikoita

Valmistusohje

Vaahdota kuohukerma.

Vatkaa joukkoon tuorejuusto, mustikat, kardemumma ja sokeri.

Vatkaa munat, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri vaahdoksi.

Yhdistä seokset ja vatkaa keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon vielä tuoreet tai kohmeiset mustikat kevyesti sekoittaen.

Tarkista maku.

Laita pakastimeen kulhossa ja vatkaa seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa puolen tunnin välein.

Jäätelö on valmista muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä.

Pyöritä palloiksi ja nauti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.