Raparperi-mansikkamarenkimuffinit:
Valmistusaika: 45 min
Annoksia: 12 kpl
- Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon ruokokidesokeri.
- Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, sulatettu voi tai rypsiöljy ja maito tai kerma.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Paloittele raparperi ohuiksi viipaleiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
- Jaa muffinivuokiin siten, että taikinaa tulee noin 2/3 osaa vuoan tilavuudesta.
- Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
- Valmista kuorrute.
- Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää mansikanmakuinen tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Pursota tai lusikoi marenkivaahto muffinien pinnalle ja laita hetkeksi 250-asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
- Koristele syötävillä verenpisaroilla tai muilla kukilla halutessasi.
- Nosta tarjolle!