Raparperi-mansikkamarenkimuffinit

Raparperi-mansikkamarenkimuffinit
MTV

Raparperi on yksi alkukesän odotetuimmista herkuista, joista on kiva leipoa pientä makeaa kahvipöytään. Mansikkaisella marengilla kuorrutetut raparperimuffinit ovat suloisia ja maistuvat myös kesäjuhlissa. Testaa Hellapoliisin reseptiä!

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g sulatettua voita tai 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl maitoa tai kermaa
  • 2 raparperinvartta

Mansikkamarenki

  • 2 kananmunanvalkuaista
  • ¾ dl mansikanmakuista tomusokeria
  • (syötäviä verenpisaroita)

Valmistusohje

Raparperi-mansikkamarenkimuffinit:

Valmistusaika: 45 min
Annoksia: 12 kpl

  1. Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon ruokokidesokeri.
  2. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, sulatettu voi tai rypsiöljy ja maito tai kerma.
  3. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Paloittele raparperi ohuiksi viipaleiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
  5. Jaa muffinivuokiin siten, että taikinaa tulee noin 2/3 osaa vuoan tilavuudesta.
  6. Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
  7. Valmista kuorrute.
  8. Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää mansikanmakuinen tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  9. Pursota tai lusikoi marenkivaahto muffinien pinnalle ja laita hetkeksi 250-asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
  10. Koristele syötävillä verenpisaroilla tai muilla kukilla halutessasi.
  11. Nosta tarjolle!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!