Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jouluiset uuniperunat ja punajuuri-vuohenjuustotäytteiset uuniperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uuniperunat ovat hyvä lisäke erilaisille jouluruoille sekä maukas pikkusuolainen sellaisenaan. Jouluiset uuniperunat sopivat myös vaihtoehdoksi lanttulaatikolle.

Ainekset

  • 6 uuniperunaa (rosamunda)

Täyte 1

  • 1 rkl voita
  • 4 dl lanttua kuutioina
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 dl smetanaa
  • perunoiden koverrettu sisus
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettua
  • 4 rkl juustoraastetta

Täyte 2

  • 1 rkl voita
  • 4 dl kypsää punajuurta kuutioina
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 100g vuohenjuustoa
  • perunoiden koverrettu sisus
  • 0,5 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan koosta riippuen.

Valmista täytteet. Kuullota lanttu kuutiot voissa. Lisää hunaja sekä suola ja kuullota vielä noin kolme minuuttia. Mausta muskottipähkinällä ja lisää smetana. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen, kunnes lantut ovat kypsiä.

Sekoita täyte 2:n ainekset keskenään.

Koverra uuniperunan sisus. Jätä hieman perunaa kuoren reunoille, jotta se pysyy kasassa. Hienonna koverrettu peruna haarukalla ja lisää täytteen joukkoon. Tarkista maku ja täytä perunat. Ripottele juustoraastetta pinnalle ja kuorruta 225 asteisessa uunissa noin kymmennen minuuttia kunnes, ne ovat kauniin ruskeita.

Tuoreimmat aiheesta

Uuniperuna