Lanttu- ja porkkanalaatikko

Perinteiset jouluruoat pitävät pintansa joulupöydässä. Katso helpot ohjeet lanttu- ja porkkanalaatikolle.

Lanttulaatikko

  • 2 kg lanttuja tai lanttusosetta
  • 2 dl kermaa
  • 25 g voita
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 tl jauhettua muskottia
  • suolaa

Porkkanalaatikko

  • 1 l riisipuuroa
  • 1 kg porkkanaa tai porkkanasosetta
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 tl jauhettua muskottia
  • 25 g voita
  • 3 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Nosta ne reikäkauhalla tehosekoittimeen ja soseuta. Ohenna tarpeen mukaan keitinliemellä. Lisää lopuksi kermaa ja voita ja mausta siirapilla ja muskotilla. Paista 150-asteisessa uunissa ainakin kaksi tuntia.

Keitä porkkanat kypsiksi ja soseuta ne tehosekoittimessa. Makeuta sosetta hiukan siirapilla ja mausta sitä muskotilla. Sekoita sose valmiin riisipuuron joukkoon ja kumoa uunivuokaan. Painele pinta lusikalla kuviolliseksi ja ripottele siihen korppujauhoja.

Tiputtele laatikon pinnalle voinokareita ja paista 150-asteisessa uunissa ainakin kaksi tuntia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!