Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lanttu- ja porkkanalaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteiset jouluruoat pitävät pintansa joulupöydässä. Katso helpot ohjeet lanttu- ja porkkanalaatikolle.

Lanttulaatikko

  • 2 kg lanttuja tai lanttusosetta
  • 2 dl kermaa
  • 25 g voita
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 tl jauhettua muskottia
  • suolaa

Porkkanalaatikko

  • 1 l riisipuuroa
  • 1 kg porkkanaa tai porkkanasosetta
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 tl jauhettua muskottia
  • 25 g voita
  • 3 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Nosta ne reikäkauhalla tehosekoittimeen ja soseuta. Ohenna tarpeen mukaan keitinliemellä. Lisää lopuksi kermaa ja voita ja mausta siirapilla ja muskotilla. Paista 150-asteisessa uunissa ainakin kaksi tuntia.

Keitä porkkanat kypsiksi ja soseuta ne tehosekoittimessa. Makeuta sosetta hiukan siirapilla ja mausta sitä muskotilla. Sekoita sose valmiin riisipuuron joukkoon ja kumoa uunivuokaan. Painele pinta lusikalla kuviolliseksi ja ripottele siihen korppujauhoja.

Tiputtele laatikon pinnalle voinokareita ja paista 150-asteisessa uunissa ainakin kaksi tuntia.

Tuoreimmat aiheesta

Joululaatikot