Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo glögisilli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Glögisilli on punaisen värinsä ansiosta pirteä lisä joulupöytään. Tämä kalaherkku myös valmistuu nopeasti, sillä lientä ei keitetä lainkaan.

6-8 annosta

  • 1 prk matjessilliä
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl tomaattimehua
  • 3 rkl glögiä
  • 5 murskattua mustapippuria
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä

Koristeluun

  • punasipulia ja tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita liemi sokerista, tomaattimehusta, mustapippurista, glögistä ja ruokaöljystä. Sekoita huolellisesti, kunnes sokeri liukenee. Hienonna puolikas punasipuli ja tilli ja sekoita liemeen.

2. Valuta sillit huolellisesti, siirrä kulhoon ja kaada päälle liemi. Pane kylmään odottamaan tarjoilua.

3. Koristele juuri enne tarjoilua punasipulirenkailla ja tillin oksilla.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli