Karviaispiiras marenkipeitteellä

Juhlava piiras happamilla marjoilla ja makealla marengilla.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

Pohja

  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • ¾ dl perattuja karviaismarjoja
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 appelsiinin karkeasti raastettu kuori

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Kääri reunalle ohut foliosuikale ja paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota uunista ja poista folio.

3. Laita marjat piiraskuoreen. Ripottele päälle puolet sokerista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa marenkitaikinaksi. Levitä taikina marjoille. Ripottele päälle appelsiininkuorta ja paista 150 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!