Karviaispiiras marenkipeitteellä
Juhlava piiras happamilla marjoilla ja makealla marengilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
Pohja
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
Täyte
- ¾ dl perattuja karviaismarjoja
- 2 munanvalkuaista
- 1 dl kidesokeria
- 1 appelsiinin karkeasti raastettu kuori
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Kääri reunalle ohut foliosuikale ja paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota uunista ja poista folio.
3. Laita marjat piiraskuoreen. Ripottele päälle puolet sokerista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa marenkitaikinaksi. Levitä taikina marjoille. Ripottele päälle appelsiininkuorta ja paista 150 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa