Pehmeä riisipuuro
Täysmaidolla saat täyteläisen puuron.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 dl puuroriisiä
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 6-8 cm pitkä kanelitanko
- 2 dl vettä
- 8 dl täysmaitoa
Tarjoiluun
- maitoa, kanelia ja sokeria
Valmistusohje
1. Kiehauta riisi, suola, sokeri, kanelitanko ja vesi. Alenna lämpöä. Kuumenna maito toisessa kattilassa.
2. Lisää kuuma maito riisin joukkoon vähän kerrallaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla. Muista sekoittaa, jotta riisi ei pala pohjaan. Puuroannos kypsyy noin 50 minuutissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku