Isoäidin joulupuuro
Isoäiti keittää aina joulupuuronsa kermamaitoon. Ehkäpä siksi, että se on erityisen hyvää. Ja se, joka saa mantelin, avioituu tulevana vuonna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl pyöreäjyväistä riisiä
- 3 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 5 dl maitoa
- 3 dl kermaa
- 1 pala kanelitankoa
Tarjoiluun
- manteli
- maitoa
- kanelijauhetta
Valmistusohje
1. Mittaa riisi, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Peitä kannella ja anna kiehua 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
2. Sekoita maito ja kerma ja lisää riisikeitokseen. Lisää myös yksi tai useampi kanelipala. Sekoita ja kuumenna jälleen kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä puuroa miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Kannan pitää olla päällä, mutta mielellään raollaan, ettei puuro kiehu yli. Sekoittele silloin tällöin. Jos puuro on 40 minuutin jälkeen liian löysää, jatka keittämistä alhaisella lämmöllä 10-20 minuuttia.
3. Kätke manteli puroon. Tarjoile maidon ja kanelijauheen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiirakka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan