Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Isoäidin joulupuuro

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Isoäiti keittää aina joulupuuronsa kermamaitoon. Ehkäpä siksi, että se on erityisen hyvää. Ja se, joka saa mantelin, avioituu tulevana vuonna.

Neljälle

  • 1 ½ dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 3 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 1 pala kanelitankoa

Tarjoiluun

  • manteli
  • maitoa
  • kanelijauhetta

Valmistusohje

1. Mittaa riisi, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Peitä kannella ja anna kiehua 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

2. Sekoita maito ja kerma ja lisää riisikeitokseen. Lisää myös yksi tai useampi kanelipala. Sekoita ja kuumenna jälleen kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä puuroa miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Kannan pitää olla päällä, mutta mielellään raollaan, ettei puuro kiehu yli. Sekoittele silloin tällöin. Jos puuro on 40 minuutin jälkeen liian löysää, jatka keittämistä alhaisella lämmöllä 10-20 minuuttia.

3. Kätke manteli puroon. Tarjoile maidon ja kanelijauheen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Joulupuuro