Riisipuuro
Piilota joukkoon halutessasi manteli!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 dl puuroriisiä
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 pala kanelitankoa
- 2 dl vettä
- 8 dl maitoa
Tarjoiluun
- kylmää maitoa
- sokeria ja jauhettua kanelia
Valmistusohje
1. Kiehauta riisi, sokeri, kanelitanko ja vesi. Alena lämpöä. Kuumenna maito toisessa kattilassa ja pidä lämpimänä.
2. Hauduta riisiä kannen alla ja lisää joukkoon kuuma maito vähän kerrallaan. Sekoita välillä, jotta riisi ei pala pohjaan. Puuroannos kypsyy noin 50 minuutissa.
3. Tarjoa kylmän maidon, kanelin ja sokerin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku