Perinteinen joulupuuro
Perinteinen riisipuuro kuuluu ehdottomasti jouluun. Äläkä unohda laittaa ulos pientä puurovatia tontulle!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl pyöreäjyväistä riisiä
- 3 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 7-8 dl maitoa
- 1 pala kanelitankoa
Tarjoiluun
- maitoa
- kanelijauhetta
Valmistusohje
1. Mittaa riisi, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna olla 10 minuuttia miedolla lämmöllä juuri ja juuri kiehuen.
2. Lisää maito ja yksi tai useampi kanelitankopalanen. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpö ja hauduta puuroa noin 40 minuuttia. Kannen pitää olla puurokattilan päällä, mutta hieman raollaan, ettei puuro kiehu yli. Hämmennä silloin tällöin.
3. Jos puuro on 40 minuutin jälkeen liian löysää, jatka keittämistä edelleen miedolla lämmöllä 10-20 minuuttia. Tarjoile maidon ja kanelijauheen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiirakka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan