Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perinteinen joulupuuro

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen riisipuuro kuuluu ehdottomasti jouluun. Äläkä unohda laittaa ulos pientä puurovatia tontulle!

Neljälle

  • 1 ½ dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 3 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 7-8 dl maitoa
  • 1 pala kanelitankoa

Tarjoiluun

  • maitoa
  • kanelijauhetta

Valmistusohje

1. Mittaa riisi, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna olla 10 minuuttia miedolla lämmöllä juuri ja juuri kiehuen.

2. Lisää maito ja yksi tai useampi kanelitankopalanen. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpö ja hauduta puuroa noin 40 minuuttia. Kannen pitää olla puurokattilan päällä, mutta hieman raollaan, ettei puuro kiehu yli. Hämmennä silloin tällöin.

3. Jos puuro on 40 minuutin jälkeen liian löysää, jatka keittämistä edelleen miedolla lämmöllä 10-20 minuuttia. Tarjoile maidon ja kanelijauheen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Joulupuuro