Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jutta Urpilaisen joulupuuro

Joulupuuro riisipuuro
Jutta Urpilaisen jouluun kuuluu perinteinen riisipuuro. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 22.12.2023 10:24

MTV LIFESTYLE

Jutta Urpilaisen jouluherkku on riisipuuro. Urpilainen tekee sitä aina tällä Marttojen ohjeella.

Ainekset

  • 2,5 dl vettä
  • 1 l maitoa
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi kattilassa. 

  2. Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. 

  3. Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua. 

  4. Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen. Palaa herkästi pohjaan. 

  5. Mausta lopuksi puuro suolalla mieleiseksi. 

– Joulupuuro tarjoillaan kanelisokerin, voisilmän tai kiisselin kera. Höysteet ovat tärkeitä, vinkkaa Jutta Urpilainen. 

 

Tuoreimmat aiheesta

Joulupuuro