Jutta Urpilaisen joulupuuro
Jutta Urpilaisen jouluherkku on riisipuuro. Urpilainen tekee sitä aina tällä Marttojen ohjeella.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 2,5 dl vettä
- 1 l maitoa
- 2 dl puuroriisiä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kiehauta vesi kattilassa.
Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua.
Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen. Palaa herkästi pohjaan.
Mausta lopuksi puuro suolalla mieleiseksi.
– Joulupuuro tarjoillaan kanelisokerin, voisilmän tai kiisselin kera. Höysteet ovat tärkeitä, vinkkaa Jutta Urpilainen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka